Αγωνιστική ΔραστηριότηταΑνακοινώσειςΠόλο ΑνδρώνΗ μεγάλη επιστροφή του Μάκη Λυκούδη στη ΝΕΠ

June 15, 2022
Η ΝΕΠ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μάκη Λυκούδη, ο οποίος επιστρέφει στον Σύλλογό μας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ανδρικής ομάδας πόλο.
Ο γεννημένος στις 21 Μαΐου 1972 προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του σαν παίκτης από τον Θρίαμβο και το 1986 «μετακόμισε» στον συντοπίτη ΝΟΠ, κατακτώντας τα Πανελλήνια πρωταθλήματα πόλο Εφήβων και Νέων Ανδρών, καθώς επίσης και το Κύπελλο Ελλάδας στους Ανδρες το 1995. Παράλληλα, υπήρξε αρχηγός σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι.
Το 2002 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2005, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση κι ανέλαβε προπονητής στους «πράσινους». Στα τέλη της 10ετίας του 2000 επέστρεψε στην Πάτρα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΝΕΠ, στην οποία ξαναγύρισε έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα και στον ΝΟΠ. Τα πρώτα του προπονητικά βήματα, όμως, τα είχε κάνει πολλά χρόνια πριν στη γυναικεία ομάδα πόλο του Θριάμβου.
«Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση της ΝΕΠ που μου έδωσε και πάλι τη δυνατότητα να ασχοληθώ ενεργά με αυτό που αγαπάω», δήλωσε ο Μάκης Λυκούδης και πρόσθεσε: «Εχω πολύ όρεξη και αγάπη γι΄ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ειλικρινά στενοχωριέμαι για τον τόπο μου που εδώ και 10 και παραπάνω χρόνια ο ναυταθλητισμός μας δεν ήταν σε προτεραιότητα. Οφείλουμε όλοι μαζί να αποφασίσουμε ότι η Πάτρα πρέπει να ξαναπρωταγωνιστήσει. Και να δουλέψουμε επάνω σε αυτό. Το κύριο, όμως, που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουμε νοοτροπία, καθώς τα πολλά χρόνια απουσίας από τις μεγάλες κατηγορίες παίζουν αναμφίβολα αρνητικό ρόλο και σε αυτό το κομμάτι».
Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρόσθεσε και τα εξής: «Στόχος μου στη ΝΕΠ είναι να δουλέψω με τα νέα παιδιά. Πάμε σεμνά και ταπεινά και με έναν στόχο τη φορά. Οι αγκαλιές μας είναι ανοικτές για όλους και θέλουμε να εισάγουμε ξανά στις πισίνες της Πάτρας τις λέξεις καλοσύνη και ευγένεια. Είναι λέξεις που τις είχαμε ξεχάσει. Παράλληλα, θέλει υπομονή και οργάνωση, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα παιδιά θα γυρίσουν στην πισίνα».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την παράλληλη ενασχόλησή του και με την Εθνική μας ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών, ο Μάκης Λυκούδης δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι η απόφαση της ΚΟΕ είναι μεγάλη τιμή και για εμένα προσωπικά, αλλά και για την Πάτρα στο σύνολό της. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Μας ανατέθηκε μεγάλη ευθύνη και πρέπει να την φέρουμε εις πέρας. Ξεκινάμε τη δουλειά».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το αθλητικό σωματείο Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (Ν. Ε. Π.) προέρχεται από τη συνένωση δύο αθλητικών σωματείων της πόλης των Πατρών, τον Α. Ο. ΘΡΙΑΜΒΟ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1976) και τον Α. Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1982)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

nepatron1976@gmail.com
2614-000.973
ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΑΟΥΣ 91 ΠΑΤΡΑ 263 35
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝ. ΠΕΠΑΝΟΣ»