Αγωνιστική ΔραστηριότηταΑνακοινώσειςΠόλο ΑνδρώνΗ κλήρωση της ΝΕΠ στην Α2 Εθνική Ανδρών του πόλο

May 12, 2021
Στον Ομιλο της Πάτρας κληρώθηκε η ΝΕΠ (προπονητής ο Φώτης Γιαννόπουλος) στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο. Μαζί με τα «δελφίνια» θα συμμετάσχουν και ο ΝΟΠ, ο ΝΟ Καλαμάτας και ο Μίλων, ενώ οι άλλοι 3 Ομιλοι της α΄ φάσης (οι αγώνες θα γίνουν 4-6/6) έχουν ως εξής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας.
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκης): Αρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός.
Με την ολοκλήρωση των αγώνων της α΄ φάσης, οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στους 4 Ομίλους, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της β΄ φάσης (2-4/7). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, θα τεθούν επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι 2ες, οι 3ες και οι 4ες.
Στην συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, προκρίνονται στην τελική φάση (16-18/7), ενώ στην Β’ Εθνική, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.
Στην τελική φάση θα σχηματιστούν 2 Ομιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Ομιλο, από τη β΄ φάση).
Με τη διεξαγωγή των αγώνων στους 2 Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1-Β2 και Β1-Α2, όπου θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού, οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική. Οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η-4η θέση.
Μεταξύ των όσων προβλέπει η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος και το ότι ομάδα που δεν θα μετάσχει μία φορά σε αγώνα της θα της αφαιρούνται 3 βαθμοί που μεταφέρονται και για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (-3). Σε περίπτωση και δεύτερης μη συμμετοχής, η ομάδα αυτή θα υποβιβάζεται αυτόματα στη Β΄ Εθνική.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το αθλητικό σωματείο Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (Ν. Ε. Π.) προέρχεται από τη συνένωση δύο αθλητικών σωματείων της πόλης των Πατρών, τον Α. Ο. ΘΡΙΑΜΒΟ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1976) και τον Α. Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1982)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

nepatron1976@gmail.com
2614-000.973
ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΑΟΥΣ 91 ΠΑΤΡΑ 263 35
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝ. ΠΕΠΑΝΟΣ»