BadmintonΑνακοινώσειςΕπιτυχίες για τη ΝΕΠ στο μπάντμιντον

November 19, 2019

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου το πρώτο Περιφερειακό πρωτάθλημα μπάντμιντον στον κλειστό γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» στον Πύργο.

Τα σωματεία της Πάτρας, ΝΕΠ και Απολλώνιος συμμετείχαν με πάνω από 20 αθλητές και κατέκτησαν αρκετά μετάλλια, μένοντας για άλλη μια φορά συνεπείς με τις διακρίσεις και δείχνοντας την καλή δουλειά που γίνεται τόσο στις ακαδημίες, όσο και στα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων.

Στην κατηγορία κάτω των 13 χρονών, την 1η θέση στο Απλό κατέκτησε ο Γαλάνης Στέφανος του Απολλώνιου Πατρών. Στα κορίτσια η Αγγελική Γιαννοπούλου κατέκτησε τη 2η θέση και η Δέσποινα Τσιμπούκη την 3η, αθλήτριες και οι δύο του Απολλώνιου Πατρών. Στο διπλό ο Στέφανος Γαλάνης μαζί με τον Αλέξανδρο Γκοτσούλια κατέκτησαν την 1η θέση, την ίδια που κατέκτησε και η Αγγελική Γιαννοπούλου με την συμπαίκτριά της, Νίκη Γαλανοπούλου.  Άλλο ένα μετάλλιο κατέκτησαν στο μεικτό οι Αλέξανδρος Γκοτσούλιας και Δέσποινα Τσιμπούκη, οι οποίοι και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία κάτω των 17 χρονών, οι πατρινοί αθλητές κατέκτησαν και τις τρεις πρώτες θέσεις. Την 1η θέση κατέκτησε ο αθλητής της ΝΕΠ, Ακης Σωτηρόπουλος, τη 2η θέση ο Νίκος Αθανασόπουλος (ΝΕΠ) και την 4η θέση ο Θανάσης Βαγενάς (Απολλώνιος). Στα κορίτσια, η Βαγενά Κωνσταντίνα (ΝΕΠ) κατέκτησε την 3η θέση. Στο διπλό, άλλο ένα χρυσό κατέκτησαν οι Ακης Σωτηρόπουλος και Νίκος Αθανασόπουλος. Η Γεωργία Τσιμπούκη μαζί με την Βαγενά Κωνσταντίνα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Τέλος, ο Θανάσης Βαγενάς και η Δέσποινα Τσιμπούκη στο Μεικτό κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των Ανδρών, στο Απλό ο Γιώργος Κτενάς κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ

Μετά το 1ο Περιφερειακό σειρά έχει το Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα Α1 Εθνικής. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει άλλη μια χρονιά η ΝΕΠ, που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική με τις 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας συνεχώς από το 2004. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η 2η. Το Πανελλήνιο Ομαδικό θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο το διήμερο 30/11 και 1/12.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U15

Στην συνέχεια έχουμε τους Βαλκανικούς αγώνες. Μεγάλη τιμή για τους αθλητές μας, Ακη Σωτηρόπουλο και Κωνσταντίνα Βαγενά να εκπροσωπήσουν με την Εθνική ομάδα την χώρα μας, αφού θα αγωνιστούν το διάστημα από 5 έως 8 Δεκεμβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι αθλητές μας πέρυσι και οι δυο κατέκτησαν την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εκτός, όμως, από τους Βαλκανικούς αγώνες στην συνέχεια οι πρωταθλητές μας θα συμμετάσχουν και σε διεθνές τουρνουά στην Κύπρο το διάστημα από 12 με 15 Δεκέμβριου, στο οποίο και θα πάρουν μέρος για 3η συνεχόμενη χρονιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το αθλητικό σωματείο Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (Ν. Ε. Π.) προέρχεται από τη συνένωση δύο αθλητικών σωματείων της πόλης των Πατρών, τον Α. Ο. ΘΡΙΑΜΒΟ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1976) και τον Α. Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ (που ιδρύθηκε το έτος 1982)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

nepatron1976@gmail.com
2614-000.973
ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΑΟΥΣ 91 ΠΑΤΡΑ 263 35
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝ. ΠΕΠΑΝΟΣ»